Şanlıurfa Coğrafyası



ŞanlıUrfa'nın Matematiksel Konumu


Türkiye'nin güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan Şanlıurfa, 37 49’ 12” – 40 10’ 00” doğu meridyeni ile 36 41’ 28”- 37 57’ 50” kuzey parametreleri arasında yer alır. Şanlıurfanın en doğu ucu olan Ceyhanpınar’ın doğusunda yer alan aşağı Hümerra köyüile en batıdaki 2 derece 30 dakikalık meridyen farkı etmektedir. En kuzey ucu Siverek ilçesi Bucak Nahiyesi kuzeyindeki Çatalpınar Köyü en kuzey ile en güney arası 130 km’dir.

ÖZEL KONUMU

Şanlıurfa, doğusunda Mardin, batısında Gaziantep, kuzeyinde Adıyaman, kuzeybatısında Diyarbakırile çevrilir. Güneyinde ise 1921, ve 1930 Halep protokolü ile çizilmiş bulunan Suriye sınırı bulunur.
Şanlıurfa, Coğrafi konumu nedeniyle üzerinde birçok devlet krallığın hüküm sürdüğü, değişik kültürlerin geçiş ve kaynaşma alanı olmuştur.Şanlı Urfa coğrafi konumu nedeniyle üzerinde tarih boyunca birçok devletin krallığı hüküm sürmüş, değişik kültürlerin geçiş ve kaynaşma alanı olmuş. İlk ve orta çağda eski uygarlık merkezlerinden olan Mezopotamya ve Arap ülkeleri ile Avrupa arasındaki bazı yollar, ŞanlıUrfa üzerinden geçmekteydi. Şanlıurfa doğuyu batıya bağlayan birçok tarihi, ticari ve askeriyolun üzerinde yer almış olması nedeniyle geçmişte ve günümüzde  önemli bir  il olmuştur. Şanlıurfa, Dünyanın ve Türkiye’nin en önemli bölgesel kalkınma  projesi olan G.A.P’ın  ( Güneydoğu Anadolu Projesi) merkezi durumundadır.

Beach Breeze Villa E2


Beach Breeze Villa E22de tatil keyfi

Beach Breeze Villa E2

 Beach Breeze Villa E2, Beach Breeze sitesinde yer alan kiralık villalarımızdan bir tanesidir. Beach Breeze sitesinde bulunan Beach Breeze Villa E2, müstakil havuzlu,bahçeli villalarımız, essiz gün batımlarıyla meşhur çalış plajına yürüme mesafesindedir. Villalarımız mimari ve yapısı gereği lüks olarak dizayn edilmiştir.Tatil evinize girişte sizden 500 TL hasar depozitosu alınacaktır. Bu ücret çıkış yapacağınız saatten 10 dakika önce yapılacak olan genel kontrolde herhangi bir aksaklık veya hasar olmaması durumunda tarafınıza iade edilir. Beach Breeze Sitesi Çalış Plajına 400 metre mesafede 10 adet özel villadan olusan lüks bir projedir. Balayı villaları grubunda dahil olmayan bu sitede villalar özel havuzlu,saunalı ve lüks imkanlara sahiptir. Beach Breeze Villa E2 tam olarak 8 kişilik kapasitesi bulunan sessiz bir tatil deneyimi yaşatacak bir villadır.8 kişi için villamızın içerisinde 4 adet oda ve 4 adet banyo bulunmaktadır. Villa Beach Breeze Villa E2 havalimanına 41 km mesafededir.Şehir merkezine oldukça yakın olan villamızın tam olarak mesafesi 9 kmdir. En yakın market ise 500 M uzaklıkta bulunmaktadır.Günlük ihtiyaçlarınızı bu marketten tedarik edebilirsiniz. Villalarımızın hepsinin içerisinde kapasitesine göre eşya bulunmaktadır.Tatilleriniz süresince ihtiyacınız olacak eşyaların hepsini tedarik etmeye özen gösteriyoruz.Ev içerisindeki bütün eşyalar 8 kişi kapasiteyi karşılayabilecek adettedir. Eşyaları şu şekilde sıralayabiliriz;

Mutfak : Amerikan mutfak, buzdolabı, çamaşır makinesi,  bulaşık makinesi, ankastre fırın seti, masa ve sandalyeler,  havuz katına çıkış bulunmaktadır.

Salon : Modern ve rahat oturma grubu, orta sehpa, klima,TV, TV ünitesi, havuz katına çıkış bulunmaktadır.

1.Yatak odası 2 tek kişilik yatak + elbise dolabı + komidin +  ortak banyo

2. Yatak odası 1 çift kişilik yatak + elbise dolabı + komidin + ebeveyn banyo

3.Yatak odası 2 tek kişilik yatak + elbise dolabı + komidin + ortak banyo

4. Yatak odası 1 çift kişilik yatak + elbise dolabı + komidin + banyo + sauna

Açık Mutfak & Salon + banyo

Özel Havuz  &Şezlonglar

Güneşlenmeterası& BBQ &Özel bahçe.

Orman içerisinde konumlanmış bütün villalarımızın şehir içerisinde konumlandırılmış villalarımıza göre ilaçlanması daha farklı yapılmış olsada haşere ve böceklere rastlanabilme ihtimali bulunmaktadır.






PATONG'DA BAAN CENNETİ

Baan Paradise sadece Villa Getaways tarafından yönetilmektedir Patong'daki özel Villa Baan Paradise'da sunulan tropikal sesler ve ...

Çok Okunanlar